Megosztás
Bankroll menedzsment

Mit is jelent valójában a bankroll?

KÓSA JÁNOS • 2018/12/17 16:34

A bankroll kifejezés arra a pénzösszegre utal, amit kizárólag sportfogadásra különítünk el. Akármekkora is ez az összeg, mindig megvan annak a kockázata, hogy elveszíted az egészet és tönkremész. A bankroll menedzsment ahhoz kell, hogy ezt a kockázatot a lehető legalacsonyabban tartsd.

Az alábbi hangfelvételben bemutatok néhány kulcsfontosságú alapelvet, ami segíthet a bankroll helyes kezelésében: kattints ide!

Hangfelvétel összegzése:

1. Tanulj meg veszíteni

Nem minden a pénzen múlik. Ez az első és legfontosabb szabály. Talán kijelenthető, hogy nincs olyan ember a földön, aki ne veszített volna még fontos helyzetekben, kulcspillanatokban. Gyakran nem számít a tapasztalat, a talpraesettség és a tudás, az ember így is, úgy is beleszalad néhány nagyobb pofonba. Ahhoz, hogy a kudarcokból tanulni lehessen két dologra van szükség: elhagyni a kifogásokat és vállalni a felelősséget, elemezni vagy megpróbálni újra az adott helyzetet.

2. Ne játssz több pénzzel, mint amennyit gond nélkül elveszíthetsz

Felelősségvállalás. A sportfogadásban mindig lehetséges, hogy pénzt vesztesz, még akkor is, ha jól gondolkodsz. Éppen ezért soha nem szabad akkora összeget kockáztatni, aminek az elvesztése már a sportfogadáson kívül is pénzügyi gondokat jelentene, főleg akkor nem, amikor bukószériában vagy. Mindent a maga idejében, először az otthoni sárga csekk legyen kifizetve.

3. Olyan téten játssz, ahol kényelmesen érzed magad, nem ijeszt meg a tét, és ahol nem kockáztatod az egész bankrollodat

Ha olyan téten kezdenél játszani, amit túl nagynak érzel, még akkor is abba kell hagynod, ha amúgy megengedhetnéd magadnak. Az ember könnyen idegessé válik ilyen helyzetekben, ami oda vezethet, hogy már nem élvezed a játékot és rossz döntéseket hozol. Ezt mindenáron el kell kerülni, hiszen egy felkészült játékos mindig csak azon a téten játszik, amin kényelmesen érzi magát.

A sportfogadásban könnyen bele lehet esni egy hosszú bukószériába. De ha betartod a fenti szabályokat, sikeresen túléled majd az ilyen időszakokat, különösebb probléma nélkül. Aztán ha megint melléd áll majd a szerencse és jól játszol, még jobban fogod élvezni a játékot, és ráadásul jelentős nyereséget is termelhetsz.

Hírlevél

Értesülj elsők között a megjelenő tippjeinkről, meccselemzéseinkről és beharangozóinkról!