Megosztás
Így használd a VG Sportot

Pontosabban a várható gólszám- és pontszám előrejelzéseinket.

SZABÓ ISTVÁN • 2020/09/04 21:39

VG Sport várható gólszám- és pontszám előrejelzés

A célok tisztázása nélkül nincs esélyünk annak eldöntésére, hogy miként akarjuk felhasználni a VG Sport által szolgáltatott várható gólszám- és pontszám előrejelzéseket.

Az egyik cél lehet az, hogy az ember marad a szerencsejáték/rekreáció vonalban, és teljes mértékben csak a szórakozás kedvéért játszik. Persze nem kérdés, sokan azért használják a várható gólszám- és pontszám előrejelzéseinket, mert a profit maximalizálása a főcél.

Tehát akárhogy is, ha sikerül az embernek tudatosan tisztáznia magában - saját tapasztalatból tudom, hogy nem egészen egyszerű néha betartani a bankroll menedzsmentet - a lényeg, bárki lehet sikeres, csak túl kell lendülni a kisebb-nagyobb kilengéseken. A bankroll kifejezés amúgy arra a pénzösszegre utal, amit kizárólag sportfogadásra különítünk el. Akármekkora is ez az összeg, mindig megvan annak a kockázata, hogy elveszíted az egészet és tönkremész. A bankroll menedzsment ahhoz kell, hogy ezt a kockázatot a lehető legalacsonyabban tartsd. A sportfogadásban mindig lehetséges, hogy pénzt vesztesz, még akkor is, ha jól gondolkodsz. Éppen ezért soha nem szabad akkora összeget kockáztatni, aminek az elvesztése már a sportfogadáson kívül is pénzügyi gondokat jelentene, főleg akkor nem, amikor bukószériában vagy. Mindent a maga idejében, először az otthoni sárga csekk legyen kifizetve.

A VG Sportnál Jani olyan bankroll menedzsment rendszert alkalmaz, amit értelemszerűen felhasználunk a VG Sport várható gólszám- és pontszám előrejelzéseinél. A folyamatos fejlesztések során az eddigi tapasztalataim alapján amúgy sikeresen működik ez a minősítési rendszer.

Tudni kell értelmezni az adatokat, előrejelzéseket és statisztikákat, szóval rátérek a matematikai részére.

Tételezzük fel, hogy a bankrollunk 100 egységből áll. Így osztjuk be, menedzseljük: „A” jelzésű erős osztályzat 2 egység; „B” jelzésű közepes osztályzat 1 egység; „C” jelzésű gyenge osztályzat 0.5 egység. Természetesen ettől el lehet térni, de ez az alap, miként érdemes eljárni, ugyanakkor a várható gólszám- és pontszám előrejelzések profitmutató rangsorját is így számoljuk.

Mire és hogyan fogadjak? Mivel kezdjek? Mit csináljak először? Utána mire fókuszáljak?

Türelmesnek kell lenni és látni kell a nagyobb képet, mert ha a várható pozitív érték ellenére veszteség keletkezik, meg kell érteni, hogy ez a nagyobb minta része, amely hosszú távon profitot fog termelni. A fogadások arról szólnak, hogy előnyt szerezzünk a fogadóirodákkal szemben, megtalálni a pozitív várható értéket, megérteni a határokat, így tudva, hogy mennyi pénzzel szabad fogadni.

A VG Sport kezdőlapján azonnal visszakacsint a „Kiemelt előrejelzések” szekció, amire elsőként tekintenék laikus szemmel. De mindenek előtt: nézd át, hogy milyen ligákkal foglalkozunk, és az adott liga mennyi profitot csinált a https://vgsport.app/analitikak/profitmutato címen. Azon az oldalon különböző bontásokban megtalálod a részleteket, ahol rájöhetsz, nem minden hónap siker, pénz, csillogás. Ez az, amiről beszélünk: hosszútáv. És erre nagyon büszke vagyok, mert nem kozmetikázom, manipulálom a profitmutatónkat. Nyers tények, amikkel igazán sikeres lehetsz falsch számok helyett. Nem csak a profit számít, hanem a lelki egyensúly elérése, hiszen kényszerből fogadni nem buli.

Havi több ezer mérkőzés várható gólszám- és pontszám előrejelzése található meg a VG Sporton, emiatt lett a „Kiemelt előrejelzések” szekció lefejlesztve, de főként azoknak, akik teljesen újak a sportanalitika világában. Könnyen megérthető, azonban rengeteget kell tanulni a folyamatokról (az elmúlt öt évben mindig kijutottunk az Egyesült Államokba - bostoni MIT egyetem - legjobbakhoz tanulni). A haladó sportfogadók a várható gólszám- és pontszám előrejelzéseinket természetesen többféle módon és specifikusan is értelmezhetik, de halkan megjegyezném, hogy van olyan, amikor harmadik országbeli liga hozza a legtöbbet, annak ellenére, hogy sokan ellenzik. Ez így jó, ettől szép a sportanalitika.

Ami nagyon-nagyon idevág, hogy a szolgáltatásunk, pontosabban a várható gólszám- és pontszám (angolul: expected goals, expected points) előrejelzések fő profilja a gól felett/alatt opció. A fejlesztésünk matematikai képleteiről, forráskódjairól üzleti titok miatt nem írok, mert ha például valaki hamisítás szándékával lemásolná, jó pár év munkája menne pocsékba.

Szóval zöldfülű sportanalitikusként kezdj a „Kiemelt előrejelzések” (javarészt focimeccsek) szekcióval.

A „Kiemelt előrejelzések” részlegben kizárólag olyan mérkőzések várható gólszám- és pontszám adataid találod, amelyek „A” jelzésű erős osztályzat; vagy „B” jelzésű közepes osztályzat kaptak, mindemellett 2.00 szorzókkal kombinálva. Ez az egész dolog nem akkor nyer értelmet, ha 1.40-1.50-es szorzók között próbálsz ellavírozni, hanem akkor, amikor értéket próbálsz találni. Jani a VG Sport indulása óta 1.80-1.90-es szorzók körül fogad, aki mindemellett az egyes kötés nagy híve (a kombinált fogadás a legkockázatosabb). Természetesen nem fogjuk senkire ráerőltetni a saját dolgainkat, csak annyit próbálunk megmutatni, hogyan lehet egy profitot termelő módszertant sikeresen alkalmazni.

Tehát ezen információk és adatok tudatában szerintem könnyen ki lehet igazodni a várható gólszám- és pontszám előrejelzéseinken, de a folyamatos fejlesztésekkel mindig megpróbáljuk egyszerűbbé tenni a felhasználóink dolgát. Ilyen például egy adott mérkőzés várható gólszám- és pontszám előrejelzésénél megtalálható, az úgynevezett „Algoritmus ajánlás” (például: 2.5 gól felett) funkciónk. Az „Algoritmus ajánlás”,- legegyszerűbben úgy lehetne megfogalmazni a működését, hogy az általunk szolgáltatott várható gólszám- és pontszám adat és az adott fogadható opció milyen mértékben viszonyul egymáshoz, amivel a profit maximalizálása érhető el (az itt található „A/B/C” osztályzat nem keverendő össze a „Tippek” almenüpontban találhatóakkal az objektív és szubjektív elemek végett.)

Köszönöm, hogy végigolvastad a bejegyzésemet, sok sikert és jó szórakozást kívánok a várható gólszám- és pontszám előrejelzéseink felhasználásához!

Hírlevél

Értesülj elsők között a megjelenő tippjeinkről, meccselemzéseinkről és beharangozóinkról!