Megosztás
Miért fontos a türelem?

Miért kell alapvető tulajdonságnak lennie a türelemnek?

SZABÓ KRISZTIÁN • 2019/02/24 11:35

Miért kell alapvető tulajdonságnak lennie a türelemnek egy komoly sportfogadónál?

A megélhetési sportfogadás gyakran szól a nagy döntések pillanatairól, illetve az életváltoztató nyerések eléréséről. A valóság az, hogy a fogadóknak keményen kell dolgozniuk a sikerességért, fő szempont a fegyelmezettség és a gyors tanulás. A türelemnek szintén egy alapvető tulajdonságnak kell lennie, akinek komolyabb szándékai vannak a sportfogadással. Ez az írás el fogja magyarázni, hogy miért.

Megérteni a sportfogadás pszichológiai oldalát legalább olyan fontos, mint az előnyt kovácsoló információk tudása, illetve a megfelelő fogadóirodánál történő fogadás. Nem mindenkinek ugyanaz a célja a fogadással, számos oka lehet, hogy valaki miért játszik. Függetlenül a motivációtól, mindenki szeretne következetesen nyerni, így mindenképpen fontos bizonyos szabályok betartása.

Gyakran figyelmen kívül hagyják a türelem kérdését, pedig kulcsfontosságú összetevője a felmerülő problémák, szenvedések elfogadásának, helyén kezelésének, amikor bukószériába kerülünk, vagy ha szerencsétlen kimenetellel veszítünk többször is. A várható érték kiszámítása, a lezárt fogadások megnyerése nyilvánvalóan fontos, de olyan környezetben, ahol a véletlenszerűség, illetve a szerencse is befolyásol, ott türelmesnek kell lenni. A nagy számok törvénye talán a legjobb példa, hogy elmagyarázzuk mennyire fontos a türelem. Fogadások tekintetében ez a várakozás olyan lehet, mint amikor feldobunk egy érmét, hogy fej lesz vagy írás, vagy rulettkeréken elindított golyó piros vagy fekete lesz egy korlátozott számú mintában. Természetesen olykor-olykor tényleg olyan, mint a rulett vagy a pénzfeldobás. Ha egy sportfogadó tud olyan előnyt teremteni, amely nagyobb, mint a fogadóiroda határértéke, akkor a véletlenszerűség és a szerencse esetei (bizonyos időnként) kiegyenlítődnek. Egyszerűen türelmet igényel, hogy elkerüljük a minta méretének korlátozását, amelyben ez az elvárás realizálható.

A kognitív torzítások befolyásolásának megértése

A fogadók tudatában lehetnek a csapdáknak, amikbe sokan beleesnek, megérteni mik a szerencsejátékos hibák (Gambler’s Fallacy), mert ha ezeket kiküszöböljük, azzal hosszú távon pénzt kereshetünk. Azonban, bizonyos kognitív torzítások zavarhatják ezt a logikai érvelést. A türelem megtartása az egyik olyan mechanizmus, amely segíthet megakadályozni, hogy a fogadók eltérjenek a racionális megítéléstől. Türelmes sportfogadóként megfontoltabb döntéseket lehet hozni.

Rövid távú profit vs. hosszú távú siker

Egyes fogadók azonnal nagyot akarnak nyerni, így sok pénzt is tesznek fel még akkor is, ha ez nagy kockázattal jár a pénztárcájukra nézve. Mások progresszív módszereket alkalmaznak, amit azt jelenti, hogy a veszteségek után folyamatosan fogadnak az előzetesen megtett téttel. Az arányos és fix tétképzések nagymértékben csökkentik a bankrollunk elvesztésének kockázatát. Így felmerül a kérdés, hogy miért nem használja mindenki ezeket a módszereket?

Türelem és racionalitás

A helyes út, hogy a racionális választás elmélete, minden döntés, amit hozunk, azon a feltételezésen alapul, hogy az maximalizálja az előnyt, a veszteségeket pedig minimalizálja. Ez azonban nem mindig történik meg. A komoly fogadók tudják, mennyire fontos az érték (kedvezőbb szorzó), függetlenül attól, hogy milyen kicsi különbség. Tudják, hogy néha extra erőfeszítést igényel az említett érték megtalálása, és hogy némi türelemmel nagyobb nyereséget érhetnek el kedvezőbb szorzókkal.

A technológia fejlődése türelmetlenné tesz minket?

A fogadási világon kívül a technológia fejlődésének köszönhetően mindenféle áru megszerzése és az igények kielégítése könnyebb, mint valaha. Gombnyomással rendelhetsz pizzát, nem kell boltba menned, ha rövid időn belül ennél valamit, és még a taxi rendelése is kevesebb erőfeszítést igényel, mint korábban.

Várj a befektetett energia megtérülésére

Röviden, a fogadóknak türelmesnek kell lenniük és látniuk kell a nagyobb képet, mert ha a várható pozitív érték ellenére veszteség keletkezik, meg kell érteni, hogy ez a nagyobb minta része, amely hosszú távon profitot fog termelni.

A fogadások arról szólnak, hogy előnyt szerezzünk a fogadóirodákkal szemben, megtalálni a pozitív várható értéket, megérteni a határokat, így tudva, hogy mennyi pénzzel szabad fogadni.

Hírlevél

Értesülj elsők között a megjelenő tippjeinkről, meccselemzéseinkről és beharangozóinkról!