Megosztás
Miért népszerű a baseball?

A baseball felkapottsága egyre jobban terjed globális szinten.

SZABÓ KRISZTIÁN • 2019/02/14 16:13

Habár elsősorban észak-amerikai körökben ismert, a baseball felkapottsága (mind nézettség, mind sportfogadó szempontból) egyre jobban terjed globális szinten. Ez a sport rengeteg statisztikai elemzést rejt magában, amely a sportfogadók számára remek lehetőséget kínál a profitszerzésre.

Kapcsolódó cikk: Hogyan fogadjunk baseballra?

A baseball fejlődik

A legnagyobb panasz, amit hallhatsz a baseballt kritizálóktól az az, hogy a játék tempója lassú, ezáltal hosszú ideig tartanak a mérkőzések. A baseball totális ellentéte a gyors ütemű sportoknak, például kosárlabda és labdarúgás. A játék valóban lassú, egy-egy mérkőzés több, mint 3 órát is igénybe vehet. Noha a játék hossza nem feltétlenül rossz dolog, hamarosan meg fog változni. A liga (Major League Baseball, röviden MLB) új szabályokkal próbálja orvosolni, hogy a baseball szórakoztatóbb legyen.

A múltat nem elfelejtve gondolunk a jövőre

Sok sporttal ellentétben a baseball története hosszú időre nyúlik vissza. 140 éve ugyanaz a nemzeti bajnokság működik a mai napig, részletesen rögzített játéktörténések, amelyek amint véget érnek, megszámlálhatatlan internetes archívumban olvashatóak vissza. Könnyedén meghatározható, hogy a csapatok nappal vagy éjszaka, balkezes vagy jobbkezes dobó ellen teljesítettek jobban, bármelyik stadionban, otthon vagy idegenben. Minden valós statisztika lehetőséget kínál a fogadók számára, hogy hasznukra váljon még akkor is, ha a tömeg unalmasnak találja az adatok böngészését. Az éles eszű fogadók tudják, hogy bármelyik sportra is fogadnak, a sikeresség része a számok elemzése.

A játék egy játékon belül

A baseballt más sportokkal ellentétben úgymond rétegekben játsszák, amelyek tanulásával végtelen időt lehet eltölteni. Tanulmányozhatod a teljes szezont, a játékmenetet, az inningeket, az ütőjátékot, a dobójátékot, rendkívüli mennyiségű adat áll rendelkezésre, hogy energiát szentelj a fejlődésre.

Néhány fogadó évszakokra bontva tanulmányoz, fókuszálva a sok meccsből álló mintákra, miközben mások ehelyett több figyelmet fordítanak az ütőjátékosokra, ütőstratégiára, és dobóválasztásokra. Tehát ez a játék minden ízlésnek megfelel.

Mindennap játék

Egy liga sem nyújt annyi, folyamatos játékot a legmagasabb profi szinten, mint a Major League Baseball. Más major ligák csapatai (kosárlabdában NBA, jégkorongban NHL) több éjszaka pihenőt kapnak a mérkőzéseik között, míg a labdarúgásra fogadók ligáról ligára ugrálva keresik a folyamatos akciókat. A tenisz a skála végén helyezkedik el a nagy tornákkal, amelyek néhány havonta kerülnek megrendezésre.

Az MLB mind a 30 csapata egyenként 162 mérkőzést játszik le az alapszakasz során, ami kevesebb, mint 190 napig tart (általában áprilistól novemberig) - a szezon során átlagosan napi 12 játékot eredményez. Egyszerűen fogalmazva, rengeteg lehetőség van elemzésre és a piaci értékek rendszeres megtalálására.

Konzekvencia

A baseball magában hordozza mindazt, amitől érdemes sportfogadó szemmel tekinteni rá, hiszen nagyon hasonló más sportok fogadási koncepciójához. Minél többet fektetünk bele (nem pénzben értve), annál nagyobb megtérülésre számíthatunk. Röviden, ha türelmesek vagyunk, és értékelni tudjuk a statisztikai adatok használatából származó előnyt, akkor sikeres fogadókká válhatunk baseballban.

Hírlevél

Értesülj elsők között a megjelenő tippjeinkről, meccselemzéseinkről és beharangozóinkról!